Henriette Muus

- kunstner & forfatter

Website in English

Om Henriette

Henriette Muus, kunstner, journalist og forfatter, er født i Danmark, men har i lange perioder boet i Frankrig, Italien og Tyskland.  Hun vendte tilbage til Danmark i 1992 og blev ansat i Danmarks Radio. Derefter arbejdede hun 10 år som politisk medarbejder på Christiansborg, senere som pressechef for Kristendemokraterne samt som  pressechef for Dansk Ambulanceråd. Senere valgte hun at forlade politik for at arbejde som freelancejournalist, bl.a. for at få mere tid til at koncentrere sig om poesien og maleriet.


Hendes digte : "De 4 årstider" er sat i musik af komponisten Henrik Metz  og Endnu Et År 2019 B, ligger på Youtube hvor hendes digte synges af sanger og komponist, Mogens Christoffersen.

I 2005 udkom hendes digtsamling ”I min jagt på i morgen har jeg udskudt i dag”, hvor hun beskriver menneskers liv i dagens Danmark gennem digte med illustrerende akvareller.

I 2006 mødte Henriette Muus den engelske forfatter Fay Weldon, der blev begejstret både for budskabet i digtene og for Henriette Muus’ meget personlige og smukke illustrationer til dem. Fay Weldon bad om lov til at gengive digtene på engelsk.  Bogen udkom på engelsk i 2008.

" This is a book by someone who is both a poet and a visual artist. It is quite rareto find both in the same body. The ordinaryemotions of being alive - love, fear, shame, grief, joy, depression,those spurts ofsocial indignation we all experience - given proper voice and form.

I am not a born poet: Henriette Muus is. She has the vision" Fay Weldon.

Henriette Muus og Fay Weldon har sammen optrådt adskillige gange med digtene i både Danmark og England. Henriette Muus er i dag med sine digtoplæsninger og udstillinger meget efterspurgt.

I 2014 udkom ”Imellem mine dybeste tanker”, digte og akvareller som kredser om livet med dets mange facetter.

Hvert digt med tilhørende akvarel er en hyldest til livet og naturen, men også et budskab om at huske dem der har brug for dig. 

Akvarellerne er nonfigurative og naturinspirerede med mange farver og dybde, som betragteren selv kan gå på opdagelse i.

"Det er mit håb, at digtene med akvarellerne vil give stof til eftertanke samt efterlade læseren en anelse varmere i sjæl og sind."
Henriette Muus
.

 I 2020 bevægede Henriette Muus sig ind i biblens univers.

De sidste år har været mørkets Covid år, med isolation, ensomhed, utryghed, angst, og rystende hamstringer, derefter oplevede vi pludselig at krig, energikrise og inflation blev en del af vores dagligdag, og jeg følte jeg måtte arbejde med noget der bragte lys og gav betragteren tid og lyst til eftertanke, der startede tanken med at gå mere i dybden med noget. Derfor valgte jeg at bevæge mig ind i biblens univers." Henriette Muus

Det er blevet til 24 billeder som alle er motiver fra biblen, og alle med citater fra Biblen, samt  henvisning til hvor i Biblen de stammer fra.

Nedenstående er en lille fotoserie af Henriette Muus og Fay Weldon