Henriette Muus

- kunstner & forfatter

Website in English

Adventskirken

Når øjeblikket bliver et glimt af livets dybde og mening

Adventskirken, der er en folkekirke i Vanløse, har haft den store glæde at blive gæstet af journalist, forfatter og billedkunstner Henriette Muus, derhar udstillet sine smukke billeder i kirkens lokaler. Med en nænsom og effektfuld farvepalet har Henriette Muus skabt en ”billedkollage” af 27 smukke akvareller, der på forunderlig vis afspejler selve livets mange farver, kontraster og stemninger. Sammen med citater fra Henriettes to digtsamlinger: ”I min jagt på i morgen har jeg udskudt i dag” og ”Imellem mine dybeste tanker” bliver sammenhængen mellem det kunstneriske og det dybt menneskelige både tankevækkende og livsbekræftende. Det er som et øjeblik at blive lukket ind i livets dybde og mening, fordi Henriette formår at sætte ord på de mange følelser, som kendetegner et menneskeliv, på både godt og ondt.

I forbindelse med kirkens forårsfest, søndag 4. maj, blev disse dybe aspekter bredt endnu mere ud, da eftermiddagen bød på Henriettes varme foredrag med digtoplæsning og tanker om livet, sat ind i en ramme, hvor hendes billeder på væggene omkring os vidnede om denne mangfoldighed af livstemaer, og hvor hendes digte fik liv og sjæl, ved at de blev sunget af operasanger Lene Farver, tilsat musik af pianist og komponist Henrik Metz. Med en sjælden varme og følsomhed formåede Henriette Muus, at formidle sine tanker, så det rørte os alle dybt og inderligt.

På alle måder har mødet med mennesket Henriette Muus og hendes kunstneriske udtryk skabt både eftertanke og alvor, men ikke mindst en dybtfølt glæde over at være menneske, der får lov til at leve i ”det enkelte nu”, med en vished om, at der er noget større og gudgivent, som vi, trods smerte og sorg, får lov til at se os sat i relation til – en relation, som vi også får lov til at dele som mennesker. For da er det, som om øjeblikket bliver et glimt af livets dybde og mening.

Jeg kan varmt anbefale alle, at invitere Henriette Muus og hendes smukke billeder på besøg, samt give plads for et arrangement, der vil blive et uforglemmeligt møde med livets store og vanskelige emner, i respekt for livet og for mennesket!

Erik Meier Andersen, sognepræst ved Adventskirken