Henriette Muus

- kunstner & forfatter

Website in English

Kunstgruppen ved Solrød bibliotek

18. marts 2016

ANBEFALING

Henriette Muus udstiller sine smukke akvareller her i marts 2016 på Solrød Bibliotek. Til mange af billederne er der knyttet hendes egne digte. Ord og billeder er ofte knyttet sammen i de udstillede værker.

Der er ingen tvivl om, at Henriette Muus behersker begge kunstarter, og det på et efter vores opfattelse højt niveau. Billederne balancerer mellem det naturalistiske og det abstrakte så de giver mulighed for at beskueren kan gå på opdagelse i billedet og måske også skabe sin egen fortolkning af billedet.

Selvom man sikkert vil kunne se en såkaldt ”rød tråd” i hendes billeder, opleves de alligevel med stor forskellighed, hvilket givet vis skyldes hendes absolutte talent for at beherske vandfarverne samt hendes evne til at skabe dybde i billederne.

Digtene, der tydeligt afspejler Henriette Muus´s optagethed af vores sociale liv og naturen omkring os på alle måder, er på sin vis lette at tilegne sig; nogle har en egen munterhed, andre omhandler skæbner tæt på eller i samfundet omkring os. Fælles for digtene er, at de er meget beskrivende og i gang-sættende for egne tanker.

I forbindelse med udstillingen har der været afholdt et arrangement, hvor Henriette Muus læste op af egne digte. En oplevelse vi kan anbefale andre at få glæde af – helst i sammenhæng med de smukke akvareller.

På kunstgruppens vegne

Flemming Deichmann